Za starých časů jsme se učili, že čajů je spousta druhů a spařovat čaj znamená spařit lístky čajových rostlin. Pokud je to cokoli jiného, nejedná se o čaj, ale o výluh, nebo také odvar. Moderní doba však určuje trendy jinak, a tak to nebudeme rozebírat. My se rovnou podíváme na strom, z jehož kůry se čaj vaří. Je to strom zvaný lapacho a již staří Inkové prý věřili, že odvar z kůry tohoto stromu má na lidský organismus, vynikající účinky. Proto se kůra z tohoto stromu vyváží do celého světa. Mezi spoustu příznivých účinků je prý očista jater a ledvin. Ničí bakterie, viry, ale také plísně.
Odvar je vynikající použít třeba na rány, protože se tak budou hojit o hodně rychleji. Ale především je dobré ho pít. Jedna taková léčivá kůra by měla trvat dva až tři týdny. V této době je dobré ráno čaj uvařit (ano, tento se skutečně vaří) a přes den ho popíjet, a to klidně i za studena. Netřeba jej ohřívat. Ti praví znalci ještě asi dodají, že je třeba jej přecedit skutečně pečlivě, přes nejjemnější sítko, nebo raději čistý hadřík. V tekutině by nemělo zůstat ani maličký kousek dřívka, protože by se mohlo stát, že by z toho dostal čaj mírně nahořklou příchuť. Jinak je však výborný a pokud si člověk zvykne na jeho chuť a vůni, už nikdy nebude chtít nějaký jiný. Ale nic se nemá přehánět.
Tento zdravotní čaj je naštěstí k dostání i u nás. Není třeba jezdit někam do Jižní Ameriky a tam loupat ze stromů kůru. Vše si lze obstarat v poklidu třeba přímo z postele. A není to nikterak složité.
Pokud tedy chcete čaj lapacho vyzkoušet, tak klikněte na odkaz přímo v této větě. Budete ihned, během sekundy, propojeni s jinými webovými stránkami. Tam se pak již budete orientovat sami. Stačí kliknout na položku kterou požadujete a doplnit množství. Poté je třeba zvolit způsob dopravy a kam to doručit. Po zaplacení se čaj vydá k vám.